Kortsluiting veroorzaakt brand in superette
Foto: Rudy De Saedeleir
Een brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 3 uur de inboedel van een Delhaize-superette op het Marktplein in Galmaarden vernield. De brandweerkorpsen van Geraardsbergen, Lennik en de voorpost van Tollembeek kwamen ter plaatse en evacueerden de inwoners van een appartement boven de winkel. De brand is inmiddels onder controle. Een brandweerman van het korps van Geraardsbergen raakte bij de bluswerken lichtgewond.

De brand, die gepaard ging met een felle rookontwikkeling, is volgens de brandweer van Lennik ontstaan door een kortsluiting in een koelkast voor frisdranken. 'Er is aanzienlijke rookschade binnenin de superette. De goederen in de winkel zijn niet meer geschikt voor consumptie', vertelt een woordvoerder van de brandweer.

De bewoners van het appartement boven de winkel werden preventief geëvacueerd. Ze werden opgevangen, maar kunnen de komende uren terugkeren naar hun woning. 'Van de bewoners raakte niemand gewond. Eén van onze brandweermensen raakte lichtgewond door een val in de winkel en werd naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in