Kenny De Ketele wint brons in WK puntenkoers
Kenny De Ketele Foto: Reuters
Kenny De Ketele heeft zaterdag op het WK baanwielrennen in het Australische Melbourne de bronzen medaille veroverd in de puntenkoers, een niet-olympisch nummer.

Pas in de slotronden moest de 26-jarige De Ketele de leiding uit handen geven toen de Australiër Cameron Meyer een winstronde en daarmee twintig bonuspunten pakte. Door winst in de slotsprint ging ook de Brit Ben Swift nog voorbij De Ketele. Meyer was eerder ook al 2009 en 2010 wereldkampioen puntenkoers.

De Ketele reed een uitstekende wedstrijd. Hij sprokkelde al wat punten in het begin van de wedstrijd, in de slotfase ging hij resoluut naar de leiding door vier opeenvolgende sprints te winnen. Terwijl hij van die inspanningen moest bekomen, trok Meyer in het gezelschap van Aaron Gate (Nieuw-Zeeland) in de aanval, op zoek naar een winstronde. Ondanks hevig verweer slaagde het duo daar ook in. Een moegestreden De Ketele kwam niet meer tot sprinten in de slotspurt en finishte zo als derde met 30 punten. Meyer won met 33 punten, 1 meer dan Swift.

Na het brons van Kelly Druyts in de scratch voor vrouwen is het de tweede medaille voor België. Zondag rijdt De Ketele nog de ploegkoers met Gijs Van Hoecke.