Er kan nog geen uitsluitsel worden gegeven over de oorzaak van de brand waarbij zondag in Wingene twee Poolse chauffeurs om het leven kwamen. Dat meldt het parket van Brugge. Er wordt ook onderzoek gevoerd naar de leef-, woon- en werkomstandigheden waarin de Poolse vrachtwagenbestuurders zich bevonden.

Vorige week kwamen controleurs van het Agentschap Wonen-Vlaanderen naar Wingene om de toestand van de loods controleren waar zondag twee Polen om het leven kwamen. De burgemeester van Wingene vermoedde dat er in de hangaar te veel mensen verbleven. De inspectie werd echter door een Poolse vrouw de toegang tot het gebouw geweigerd. Er kon dus geen advies worden gegeven over de woonomstandigheden van de chauffeurs.

Kris Callewaert, zaakvoerder van transportbedrijf Krismar waar de Polen waren tewerkgesteld, zegt bij monde van zijn advocaat niet te hebben geweten dat er een poging tot controle was geweest. De raadsman van de zaakvoerder spreekt tegen dat er sprake was van illegale tewerkstelling.

De oorzaak van de brand staat nog niet vast, maar kwaad opzet kan worden uitgesloten. Het parket van Brugge wil verder geen commentaar geven over de zaak.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig