Leterme: 'RTBF en Le Soir missen niveau'
archieffoto Foto: Photo News
Oud-premier Yves Leterme heeft zich gemengd in de discussie over de berichtgeving rond professor Vuye op de RTBF en in Le Soir. Leterme zei op twitter dat Le Soir en de RTBF 'niveau missen'.

Leterme reageerde op twitter op het interview met Christian Laporte (van La Libre Belgique) op Radio 1 vanmorgen. Dat interview was dan weer een reactie op een interview met professor Vuye dit weekend in DS Weekblad en De Standaard Online.

"Ch. Laporte (journaliste) démontre le manque de professionnalisme et d’objectivité du journal Le Soir et de la RTBF. Manque de niveau en effet", schreef Leterme in het Frans op Twitter. (Laporte toont het gebrek aan professionalisme en objectiviteit van de krant Le Soir en de RTBF. Inderdaad een gebrek aan niveau.)

Het is opvallend dat Leterme zo uithaalt naar twee belangrijke Franstalige media. Sinds hij de Wetstraat 16 heeft verlaten, onthoudt de ex-premier zich van commentaar op de Belgische politiek. 

Vuye is naast Vlaming en professor aan de universiteit van Namen, ook adviseur van de N-VA. Zo stond de professor de partij bij tijdens de beroemde onderhandelingen van Vollezele.

Niet zo lang geleden maakte hij zich druk over de manier waarop de regering-Di Rupo omsprong met artikel 195 van de Grondwet. De RTBF trok daarop naar Namen en maakte een omstreden reportage over en tegen de professor.

 Dat bericht kunt u hier nalezen.