Fabian Cancellara met succes geopereerd aan viervoudige sleutelbeenbreuk
Foto: PhotoWeb
Fabian Cancellara is zondagavond met succes geopereerd in het ziekenhuis van het Zwitserse Bazel. Daar bleek dat de Zwitser geen drievoudige, maar een viervoudige sleutelbeenbreuk opliep bij zijn val in de Ronde van Vlaanderen. 'Het vierde breukje is echter heel klein en verandert niet veel aan de behandeling', vertelt Tim Vanderjeugd, woordvoerder van RadioShack-Nissan-Trek, aan Belga.

Tijdens de operatie in Bazel werden bouten aangebracht om de breuk vast te zetten. 'Het gaat om een nieuwe methode, die een veel snellere recuperatie toelaat omdat er minder in het vlees gesneden moet worden', licht Vanderjeugd toe.

Volgens teamarts Andreas Gösele zou de Zwitserse kampioen dinsdag al op de rollen kunnen rijden. 'Dat klopt wel medisch gezien, maar hij zal toch zeker zijn tijd nemen om te recupereren en een aantal dagen of misschien een week van de fiets blijven. Zijn voorjaar is immers toch voorbij', aldus Vanderjeugd.

Olympisch doel

De Beer van Bern had dit jaar het klassieke voorjaar samen met de Olympische Spelen als hoofddoel. Daarvan blijft nu enkel de strijd om olympisch eremetaal over.

'Daarnet aan de telefoon klonk hij al iets beter dan gisteren. Maar hij beseft dat het voorjaar voorbij is en zich moet richten op zijn volgende doel, de Spelen in Londen', besluit Vanderjeugd.

Cancellara kon zondag in de bevoorradingszone een bidon niet meer ontwijken en kwam zwaar ten val, op iets meer dan 60 kilometer van de meet. Hij werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis in Oudenaarde en daarna overgevlogen naar het hospitaal in Bazel.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig