Eerste Google-tablet op komst
Conceptafbeelding van hoe de Google Nexus Tablet er zou kunnen uitzien. Foto: rr
Google gaat weerwerk bieden op de tabletmarkt. Het zal zich niet enkel beperken tot het ontwikkelen van het Android-besturingssysteem, maar gaat ook zelf tablets maken.

Uiteraard gaat Google niet helemaal op zijn eentje tablets produceren, maar het doet dat samen met verschillende partners. De eerste tablet die Google uitbrengt zou door Asus gefabriceerd worden. Dat beweert de NYT, die een medewerker van Google vonden die anoniem over de kwestie wou praten.

Volgens die Google-medewerker zou zo'n Google-tablet er dit jaar nog komen. De timing zou alvast gelijklopen met het bericht van de Wall Street Journal, die het vorige week nog had over een online tabletwinkel van Google die eveneens in de loop van dit jaar de deuren zou openen.

De nieuwe tablet, waar officieel nog niets over bekend is, zou een toestel van 7 inch zijn dat het qua specificaties en prijs vooral gemunt heeft op de Kindle Fire van Amazon en minder op Apples iPad. 

Het vorige gelijkaardige experiment van Google (met de Nexus One-smartphone) werd al snel stopgezet wegens te weinig interesse.