1 april is traditioneel een hoogdag voor flauwe grappenmakers, maar ook nieuwssites en grote bedrijven ontsnappen er niet aan. Zo meldde de bbc vandaag dat de wereld ontploft was, stelde Google een ‘zelfrijdende racewagen’ voor en presenteerde Toshiba een hartvormige tabletcomputer.

Op sociale netwerksites circuleerde zondag al snel een valse screenshot van de bbc-nieuwssite. In een artikel werd daar gemeld dat de aarde ontploft was en dat iedereen daarbij om het leven gekomen was. ‘Ik schrijf dit vanuit het hiernamaals’, aldus de auteur.

Internetreus Google pakte uit met ‘Google Racing’ een opmerkelijke samenwerking met de Amerikaanse NASCAR-racekampioenschappen. ‘Onze zelfrijdende wagens zullen meedoen aan de NASCAR-races’, klonk het op een ‘officiële’ blog. Elektronicabedrijf Toshiba plaatste dan weer een reclamefilmpje online waarin enkele tabletcomputers met wel heel bizarre vormen werden gepromoot.

Ook de Britse miljardair Richard Branson waagde zich aan een grap. Hij presenteerde zijn nieuwe project 'Virgin Volcanic'. ‘Op 1 april zal de VVS1 voorgesteld worden. Een hoogtechnologische ‘duikboot’ die oorspronkelijk werd ontworpen voor ruimtereizen, maar nu zal worden gebruikt worden om drie passagiers tot in de gesmolten kern van een vulkaan te brengen’, klonk het in een mededeling.

In eigen land wist Joods Actueel dan weer te melden dat Bart De Wever al drie maanden lessen Jiddisch volgt aan de Antwerpse universiteit. De N-VA-voorzitter zou met het volgen van de cursus de joodse kiezers in Antwerpen willen verleiden.