Speeldag 1 Play-offs: Wat hebben we geleerd?
Foto: Isosport
De eerste speeldag van de Play-offs zit erop. Hoewel Club Brugge achterin kwetsbaar blijft, wist het toch weer te winnen. Dat staat in schril contrast met de moeite die Anderlecht had met Kortrijk. In Play-off 2 zette Cercle de goede lijn van de reguliere competitie door, en helemaal onderaan lijkt STVV met één been in tweede klasse te staan.

Vrijdagavond won Club Brugge met 2-0 van Genk en zette daarmee Play-off 1 uitstekend in. Hoewel alles wat Brugs is de druk probeert af te houden en niet over een titel wil spreken, werpt Club zich toch steeds meer op als titelkandidaat. Al kan het beter draaiende aanvallende compartiment, de kwetsbare defensie niet maskeren. Maar met het nodige (kampioens?)geluk zal dit Club zeker een rol spelen in de strijd om de titel.

Bij Anderlecht was het geluk tegen Kortrijk ver zoek. De Brusselaars moeten dringend opnieuw op zoek naar het swingende spel van weleer, willen ze de titelambities waar maken. KV Kortrijk bewees overigens dat het zijn plaats in deze Play-off 1 zeker niet gestolen heeft. Anderlecht was het duidelijk niet gewoon dat ploegen zo vrank en vrij komen spelen in het Astridpark zoals Kortrijk dat in de eerste helft deed.

AA Gent begon in tegenstelling tot Anderlecht wel uitstekend aan Play-Off 1 dankzij een 3-0-overwinning tegen Standard. De Buffalo's baden in offensieve weelde en kunnen op een dag in vorm elke ploeg aan.

In Play-off 2 ging Cercle makkelijk winnen bij een mak KV Mechelen. De ploeg van Bob Peeters heeft zich duidelijk over het missen van Play-off 1 kunnen zetten en werpt zich nu al op als kandidaat voor het Europese ticket dat via Play-off 2 verdiend kan worden.

Aan de andere kant van het land pakken zich zwarte wolken samen boven Stayen. Sint-Truiden verloor haar eerste wedstrijd in Play-off 3 met 3-2 bij Westerlo en lijkt met een achterstand van zes punten al veroordeeld tot tweede klasse. Het mentale voordeel ligt nu bij Westerlo en de Kanaries lijken een klein mirakel nodig te hebben om tweede klasse nog te ontlopen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig