Anderlecht geraakt niet voorbij Kortrijk
Foto: Photo News
Op de eerste speeldag van Play-off 1 is Anderlecht niet voorbij KV Kortrijk geraakt. Het werd 1-1 na een goede eerste helft van de bezoekers en een behoorlijk matige thuisploeg. Anderlecht blijft leider, maar houdt nog maar één puntje voorsprong over op Club Brugge. Kortrijk blijft vijfde, maar komt tot op twee punten van Standard.

KVK begon het best aan de wedstrijd: Brecht Dejaeghere was de absolute uitblinker in de beginfase, al mocht hij blij zijn dat hij nog op het veld stond na een vuile fout op Jovanovic. Even later was het diezelfde Dejaeghere die (vanuit buitenspel) Monrose op weg zette naar de 0-1.

Monrose kon enkele minuten later de voorsprong verdubbelen, maar miste onbegrijpelijk. Kortrijk begon dan wat zenuwachtig te worden bij zo'n onverwachte voorsprong, en liet Anderlecht in de wedstrijd komen. Paars-wit deed echter te weinig met het balbezit, veelvuldig balverlies en misverstanden zorgden ervoor dat Van Hout in de hele eerste helft geen enkele keer echt in actie moest komen.

Mbokani maakt gelijk
Na rust probeerde Anderlecht zich in de wedstrijd te knokken en begon het steriele druk te ontwikkelen op de bezoekers, en dat leidde gaandeweg tot grotere kansen onder andere via Suarez.

Net voorbij het uur slaagde de thuisploeg er dan toch in gelijk te maken via Mbokani. També ging in de fout en de Congolees lobde de bal eenvoudig over Van Hout. Na de goal kwam Kortrijk steeds meer in de verdrukking, maar toch vond Anderlecht geen gaatje in de bezoekende verdediging.

In de blessure tijd zag Suarez nog een penalty door de neus geboord, nadat zijn dribbel afgestopt werd, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. Ook Juhasz liet de winning goal nog liggen. Zo bleef de 1-1-eindstand op het bord staan.