De Fin Mikko Hirvonen (Citroën DS3) heeft zondag de Rally van Portugal op zijn naam geschreven, de vierde WK-manche van het seizoen. Dankzij zijn eindzege neemt hij meteen ook de leidersplaats in het klassement over van de Franse wereldkampioen, zijn ploegmaat Sébastien Loeb, die vrijdag al moest opgeven na een crash.

Hirvonen had in de eindstand 1:51 voorsprong op de Zweed Mads Ostberg (Ford Fiesta RS) en 3:25 op de Rus Evgeny Novikov, een teamgenoot van Ostberg.

Thierry Neuville werd uiteindelijk negende in de eindstand, op ruim tien minuten van Hirvonen. Hij moest in de vijfde KP vrijdag opgeven na een probleem met de radiator. De mecaniciens slaagden er een dag later echter in de wagen opnieuw aan de praat te krijgen, waardoor onze landgenoot zaterdag opnieuw kon starten in de Rally 2. Zaterdag was hij al opgeschoven naar de elfde plaats, zondagvoormiddag won hij nog een plaatsje na de vijfde, derde en zevende tijd in de eerste drie chronoritten van de dag. In de laatste drie proeven werd hij respectievelijk derde, derde en vijftiende. De 23-jarige Waal sprokkelt zo zijn allereerste WK-punten.
De vijfde WK-manche van het seizoen, die van Argentiniê wordt van 27 tot 29 april gereden.