'Kapotte tennisraket John McEnroe is 18.000 euro waard'
McEnroe was een toptennisser maar had vaak last van woede-uitbarstingen Foto: PN
Dertig jaar geleden verhuurde Linda Matthew een flat aan tennislegende John McEnroe. Ze kreeg daarvoor enkele souvenirs, een tennisraket en een kapot exemplaar in ruil. Matthew heeft waarschijnlijk nooit gedacht dat de kapotte tennisraket 18.000 euro waard zou worden.

Linda Matthew kreeg de raket van de legendarische McEnroe die hij had kapotgeslagen op Wimbledon in 1981. Matthew gaf de raket jaren later aan haar zoon Sam. De tienjarige knaap nam het toen mee naar het BBC-programma Antiques Roadshow. Op dat moment wist niemand dat de raket ooit gebruikt werd door John McEnroe. Het was pas toen de BBC een reportage wou maken over Wimbledon, dat de aap uit de mouw kwam.

De Amerikaan bevestigde dat Sam in het bezit was van zijn raket en signeerde het. 'Dit is een van de laatste houten raketten', aldus Antiques Roadshow-expert Jon Baddeley. 'Het zou kunnen dat McEnroe het tot 1981 heeft gebruikt. Als hij er in de finale van Wimbledon tegen Bjorn Borg mee heeft gespeeld, kan het wel 18.000 euro waard zijn'

Antiques Roadshow is vanavond om 20u te zien op BBC.