Cancellara's pechjaar kent triest dieptepunt in Ronde van Vlaanderen
Foto: AFP
De zware val van Cancellara in de Ronde van Vlaanderen was niet de eerste keer dit jaar dat de Zwitserse hardrijder met pech af te rekenen kreeg. Na zijn demonstratie in de Strade Bianche, had Cancellara bijna in elke race wel te maken met tegenslag.

1. Milaan - San Remo
In Milaan - San Remo was Spartacus dan wel veruit de sterkste man in koers, toch was het niet hij, maar pokeraar Gerrans die La Primavera wist binnen te halen.

2. E3 Harelbeke
De E3 Harelbeke werd een echte pechdag voor Cancellara, toen hij niet minder dan driemaal lek reed en tweemaal ten val kwam. Die tweede keer werd hij aangereden door Carlos Barredo toen de Zwitser te voet stond om van wiel te wisselen.

3. Gent-Wevelgem
Aan die E3 Harelbeke hield de Zwitserse kampioen een gezwollen knie en gekneusde rug over, waardoor hij twee dagen later in Gent-Wevelgem ook niet 100 % zijn kans kon gaan.

4. Ronde van Vlaanderen
Vandaag kwam Cancellara opnieuw het ongeluk tegen met een zware val in de Ronde van Vlaanderen. Vroeg in de race reed Spartacus al lek, en na zijn val moest hij opgeven.  Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. Is dit dieptepunt tevens het eindpunt van een met pech gevuld voorjaar?