Topfavoriet Cancellara valt in Ronde van Vlaanderen en loop drievoudige sleutelbeenbreuk op
Foto: IMAGEGLOBE
De Zwitserse kampioen Fabian Cancellara heeft een drievoudige sleutelbeenbreuk opgelopen bij een zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen. Hij is vier tot zes weken out. 'We moeten hier geen drama van maken. Het had erger kunnen zijn', aldus Johan Bruyneel, ploegleider bij RadioShack Nissan-Trek.

Ex-winnaar en medetopfavoriet Cancellara kwam op iets meer dan 60 kilometer van de streep ten val in de bevoorradingszone. 

'Fabian reed over een weggegooide bidon en kwam zo ten val', legde Bruyneel nadien uit. De Zwitser bleef lange tijd op de grond liggen en moest opgeven. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Oudenaarde, waar de drievoudige breuk aan het rechtersleutelbeen werd vastgesteld.

Ploeg onthoofd

De Zwitser wordt nu overgebracht naar Bazel, waar hij onder het mes zal gaan. Zijn team is nu wel onthoofd voor de rest van het wielervoorjaar, want er wordt gerekend op een afwezigheid van vier tot zes weken. 'Hij zal zeker een week de fiets niet op mogen. We zullen nu op de Tour moeten mikken', concludeert Bruyneel.