De Griek Spyridon Gianniotis heeft zondag de wereldbeker openwaterzwemmen in het Israëlische Eilat gewonnen. Gianniotis was eerder dit jaar ook al de beste in de twee eerste WB-manches. In Eilat won hij de 10 kilometer in 1u52:32, voor de Duitser Thomas Lurz en de Rus Evgeny Dratsev. Gianniotis kreeg deze week te horen dat hij op 10 mei in Griekenland als eerste de olympische vlam mag dragen.

Brian Ryckeman deed met een tiende plaats in Eilat twee plaatsen beter dan in de vorige wereldbekermanche in het Argentijnse Patagones-Viedma. De Oostendenaar, die al zeker is van de Spelen, was echter niet tevreden. "Tiende, dat is niet goed", twitterde hij. "De eerste 4 ronden had ik het heel koud. In de 5e en 6e ronde begon ik wat op te warmen, maar intussen had ik al heel wat energie verloren. Ik begon als zesde aan de laatste 300 meter, maar viel toen stil. De kou kan ik intussen wel al beter verdragen dan vroeger, wat toch een goede zaak is", besloot hij.

Het was in Eilat dat Ryckeman in september vorig jaar naar Europees goud zwom op de 25 kilometer. Tussen 2009 en 2011, toen de wedstrijd nog deel uitmaakte van de Europabeker, haalde hij er ook telkens het podium.
De West-Vlaming trekt nu naar Miami voor een stage van twee weken. Daarna start hij in de volgende wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Cancun, op 24 april. In Mexico neemt hij later ook nog deel aan een wedstrijd over 15 kilometer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig