Bayer Leverkusen zet coach Dutt op de keien
Foto: REUTERS
Bayer Leverkusen heeft zijn coach Robin Dutt ontslagen. Dat maakte de club uit de Duitse Bundesliga bekend op een persconferentie.

Leverkusen, dat eerder dit seizoen in de groepsfase van de Champions League nog tegenstander was van Racing Genk, leed zaterdag zijn vijfde opeenvolgende competitienederlaag in de Bundesliga.

Na het 0-2 verlies tegen Freiburg blijft het nog wel vijfde in de stand, maar ook Werder Bremen, Stuttgart en Wolfsburg hebben evenveel punten (40). Bovendien kan het als negende geklasseerde Hannover zondag nog over Leverkusen springen. Een Europees ticket komt voor Leverkusen dus flink in het gedrang.

De 47-jarige Dutt was pas sinds het begin van het seizoen aan de slag bij Leverkusen, de runner-up van het seizoen 2010-2011. Hij had toen Jupp Heynckes opgevolgd en had een tweejarig contract ondertekend.

Naast Dutt worden ook zijn assistenten Damir Buric en Marco Langner bedankt voor bewezen diensten. Ze zullen tot het eind van het seizoen opgevolgd worden door de Finse ex-international Sami Hyppiä en Sascha Lewandowski, trainer van de U19 van de club.