Een 24-jarige Franse automobilist is deze middag overleden nadat hij deze morgen rond 6.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op de Kennedylaan achteraan inreed op een autocar. Op de bus zaten 26 leerlingen van het Gentse Sint-Lievenscollege maar niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt om naar Sint-Kruiswinkel af te slaan. De bus reed op het rechterbaanvak toen de personenwagen Audi A3 de bus achteraan aanreed. Door de klap belandde de Audi met Franse nummerplaat in de gracht. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. Hij liep een schedelbreuk op en werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 12 uur overleed de Fransman aan zijn verwondingen.

In de bus zaten 26 leerlingen, drie begeleiders en nog vijf andere mensen. De leerlingen waren op weg naar de Nederlandse luchthaven Schiphol om vandaar naar Griekenland af te reizen voor een schoolreis. Omdat er snel een vervangbus werd ingelegd konden de kinderen nog op tijd vertrekken.