In de Schaapsdreef in Wingene heeft zondagochtend een zware brand een loods waarin Poolse chauffeurs aan het slapen waren in de as gelegd. Twee chauffeurs zijn overleden, vier gewond.

Wooninspectie geweigerd

Er waren nog voor de brand uitbrak in de loods in Wingene vragen gerezen over de omstandigheden waarin de Polen woonden. De Wooninspectie was vorige week nog naar het pand gestuurd, maar kreeg er geen toegang toe. Dat bevestigt burgemeester Hendrik Verkest.

Volgens de burgemeester bestond het gebouw uit een woning met aangebouwd een oud schrijnwerkersatelier. Officieel was er één iemand ingeschreven, maar er leefden elf personen, allemaal Polen. 'Vorige week was de Wooninspectie plus een gemeenteambtenaar er naar toegestuurd, maar kregen ze geen toegang tot het pand', dixit de burgemeester.

Oorzaak onbekend

Het vuur moet iets na drie uur zijn ontstaan en toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al door het dak. In het gebouw waren een aantal Poolse chauffeurs aanwezig, maar het precieze aantal is niet gekend. De Polen werken voor een transportbedrijf in de buurt en ze konden overnachten in de loods.

Toen de brandweer arriveerde waren er al heel wat mensen buiten het gebouw. Meteen werd echter duidelijk dat twee chauffeurs werden vermist. Iets later werden hun lichamen vanonder het puin gehaald.

Bij de brand vielen ook vier gewonden. Twee chauffeurs werden met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De twee andere gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Gent en Brugge. Alle andere aanwezige chauffeurs zijn ondergebracht in een school in de buurt.

Over de oorzaak van de brand is er nog geen duidelijkheid. De loods brandde volledig uit.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig