Drie winnaars voor 640 miljoen dollar in Amerikaanse lotto
Foto: EPA
De recordjackpot van de Mega Millions Lottery in de Verenigde Staten gaat naar drie winnaars. Zij mogen de buit, 640 miljoen dollar (omgerekend 480 miljoen euro), onder elkaar verdelen. Dat bevestigt de loterij zaterdag op haar website.

De kans om de winnende combinatie te spelen bedroeg één op 176 miljoen, maar toch hadden drie gelukkigen elk ingezet op de nummers 2, 4, 23, 38, 46 en het bijkomend nummer 23. De winnende lotjes werden gekocht in Illinois, Kansas en Maryland.

Het winnende lot is zowat 25 miljoen dollar per jaar waard, en dat 26 jaar lang. De winnaar kan er ook voor kiezen om in één keer uitbetaald te worden, maar dan wordt een groot stuk van de winst afgeroomd door lokale en federale belastingen.

De lotto kende een recordverkoop nadat dinsdag voor de 18de keer geen winnende combinatie uit de trommel kwam. De jackpot van 640 miljoen dollar zorgde voor een nieuw wereldrecord. Het vorige record - 390 miljoen dollar - werd in 2007 gedeeld door twee winnaars in Georgia en New Jersey.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig