Een 20-jarige kinderverzorgster van een crèche in de Brusselse gemeente Schaarbeek is opgepakt omdat ze een peuter zou hebben mishandeld. Ze zou het kind ondersteboven boven een balustrade gehouden hebben terwijl ze het aan de voeten vasthield. De vrouw is zaterdag ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Kind en Gezin heeft het attest van toezicht van de crèche intussen geschorst.

De feiten zouden zich woensdag hebben voorgedaan. Een buur van de crèche in de Emile Zolalaan in Schaarbeek zag hoe de kinderverzorgster een peuter bij de benen pakte en omgekeerd vasthield.

De getuige filmde het gebeuren met zijn gsm en verwittigde de Kind en Gezin, dat op haar beurt klacht indiende bij de politie van de zone Brussel Noord. Het kind liep geen verwondingen op.

De kinderverzorgster werd vrijdagavond opgepakt en verhoord op het commissariaat. Nadien werd ze vrijgelaten. Toen het Brusselse parket op de hoogte werd gebracht van de feiten werd beslist om haar opnieuw op te pakken.

De 20-jarige vrouw uit de regio van Charleroi werd zaterdag van haar vrijheid beroofd en in de loop van de dag opnieuw ondervraagd. Het parket kan haar nadien laten voorleiden bij een onderzoeksrechter. Voorlopig geeft het parket geen commentaar over de zaak.

Kind en Gezin schorst crèche

Kind en Gezin besliste na het zien van de beelden al om het attest van toezicht van de crèche op te schorten. Die had een vergunning voor 26 kinderen en werkte sinds 2006 onder toezicht van Kind en Gezin. De organisatie probeert dit weekend nog de ouders van de 26 kinderen te contacteren en een oplossing te zoeken.

Ouders met vragen kunnen terecht op de K&G-lijn: 078 150 100.