Recordaantal lichtjes gingen uit voor Earth Hour
Gent Foto: Dominique Dierick
Ongeveer twee miljard mensen verspreid over 6.500 steden in 150 verschillende landen, hebben zaterdagavond een uur lang de lichten gedoofd. De actie 'Earth Hour' van het Wereldnatuurfonds (WWF) moest de aandacht vestigen op de klimaatopwarming. Ook ons land deed mee, met acties in onder meer Brussel, Gent, Antwerpen en Brugge

De zesde editie van Earth Hour begon in Sydney en kreeg in totaal in meer dan 150 landen navolging. Onder meer op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro, in het Empire State Building in New York, aan de Eiffeltoren in Parijs, rond de Sint-Pietersbasiliek in Rome en aan de Chinese muur gingen om 20.30 uur lokale tijd de lichten uit.

Dichter bij huis plande het WWF acties op de Grote Markt van Brussel en in Brugge. Elders in Brussel doofden ook de basiliek van Koekelberg, de toren aan het omroepgebouw aan de Reyerslaan, het Atomium en het Kaaitheater de lichten. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB dimde de lichten in zes metrostations. In Antwerpen voerde de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM) actie tegen de neonverlichting aan winkelgevels.

De hele actie wordt overigens gevolgd vanuit de ruimte. Astronauten in het ruimtestation ISS zullen de golf aan uitdovende lichtjes fotograferen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig