Aagje Vanwalleghem stopt ermee: 'Ik ben op'
Foto: Photo News
Aagje Vanwalleghem stopt ermee. Het 24-jarige boegbeeld van het Belgische vrouwenturnen kon zich net niet plaatsen voor de Olympische Spelen en kwam die ontgoocheling niet te boven. 'Ik heb geen zin meer. Ik kan het fysiek en mentaal niet meer opbrengen', laat ze weten.

Het Olympic Test Event midden januari 2012 in Londen was haar laatste grote wedstrijd. Met de Belgische vrouwenploeg eindigde ze er vijfde, net niet genoeg om zich als team voor de Spelen te plaatsen. Net als Julie Croket voldeed Vanwalleghem al aan de BOIC-minima voor Londen, maar ons land mag maar 1 turnster afvaardigen.

Vanwalleghem kreeg na de mislukte kwalificatie een dipje en dacht toen al aan stoppen. Het was de judoka Robert Van de Walle die haar toen kon overtuigen om door te gaan. Normaal zou ze doorgaan tot het WK 2013 in Antwerpen.

Ook niet in Peking

'De training van vorige week maandag gaf de doorslag. Ik hield er een slecht gevoel aan over, ik had overal pijn. Ik kon niet anders dan constateren: ik ben gewoon op', legt Aagje uit op haar site. 'Ik wil vooral ook op een positieve manier afscheid kunnen nemen, met een goed gevoel. Niet pas nadat ik maanden loop te zeuren en er een dégout aan zou overhouden'

Het voorbije decennium werkte Vanwalleghem zich op naar de top, in België en daarbuiten. 'Ik kan alleen maar heel tevreden zijn met wat ik bereikt heb. Finale op de Spelen, eerste Belgische turnmedaille ooit op een EK, tal van World Cup-medailles,... Ik heb het turnen in ons land zien groeien en denk dat ik het zelf ook wel mee op de kaart gezet heb. Nu staat er een goeie generatie klaar, ik wens hen het allerbeste toe.'

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig