Brandweerman komt om bij aanrijding door collega's op A12 in Puurs
Foto: Theo Derkinderen
Op de A12 is ter hoogte van Willebroek-Noord opnieuw verkeer mogelijk richting Antwerpen, na het ongeval van dinsdagavond waarbij een brandweerman om het leven kwam.

 

Er zijn omstreeks 23.30 uur wel nog steeds twee rijstroken versperd. Ook de parallelweg, waar het oorspronkelijke ongeval plaatsvond waarbij de brandweer assistentie moest komen verlenen, is opnieuw vrijgemaakt. Het parket is ter plaatse geroepen om de nodige vaststellingen te doen. Dat zegt de brandweer van Puurs.

 

De brandweer van Willebroek was iets voor 22 uur opgeroepen voor een ongeval met blikschade. Bij een manoeuvre tijdens het lokaliseren van dat ongeval kwam een brandweerman onder de wielen van een van de brandweerwagens van zijn eigen korps terecht. Vermoedelijk merkte de chauffeur het slachtoffer niet op bij het achteruitrijden. De brandweerman overleed ter plaatse.

Omdat de collega's van het slachtoffer zwaar aangeslagen waren na het drama, kwam de brandweer van Puurs ter plaatse om hun taken over te nemen. 'De collega's van Willebroek zijn teruggekeerd naar hun kazerne, waar momenteel heel het korps verzameld wordt om het nieuws te vernemen en te verwerken', zegt officier Eric Simon van de brandweer van Puurs. 'Ze zullen er ook professionele bijstand krijgen. Intussen handelen wij de ongevallen hier verder af.'