Vlaams Verkeerscentrum geeft zes uur lang geen verkeersinformatie
Foto: AFP
Het Vlaams Verkeerscentrum gaat vanavond even uit de ether. Om een nieuwe permanente noodstroomgenerator te installeren is het centrum een zestal uur niet operationeel, en kan er dus geen verkeersinformatie verspreid worden.

Het Vlaams Verkeerscentrum laat vandaag een permanente noodstroomgenerator installeren. Die komt er nadat op 21 november 2011 de aanwezige noodstroomvoorziening onverwachts defect ging.

Om veiligheidsredenen moet de spanning tijdens de werkzaamheden volledig onderbroken worden. Het Vlaams Verkeerscentrum zal vanavond een zestal uur niet operationeel zijn.

Geen verkeersinformatie

Tijdens de stroomonderbreking krijgt het Vlaams Verkeerscentrum geen beelden binnen vanop de weg en kan het geen verkeersinformatie verspreiden. De dynamische verkeersborden kunnen niet aangestuurd worden en blijven zwart.

In de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg zullen de praatpalen niet operationeel zijn en blijft de verlichting langs autosnelwegen de hele nacht branden.

 Craeybeckxtunnel

Tijdens de werken zal ook de verlichting en signalisatie in de Craeybeckxtunnel verstoord zijn. Aan weggebruikers wordt gevraagd hier extra voorzichtig te zijn.