Chelsea is erin geslaagd om de heenwedstrijd van de kwartfinales te winnen van Benfica. De thuisploeg toonde veel initiatief, maar het was Torres die na 75 minuten Kalou voor doel vond. Die werkte simpel af.

Het was de thuisploeg die al na vier minuten de eerste kans wist te creëeren. Bij een vrije trap werd de bal aan de tweede paal overhoeks gestuurd, maar Ferreira schoot voorlangs. Benfica nam het meeste initiatief, Chelsea probeerde af en toe te prikken. Na de gele kaart van Raul Meireles op Gaitan, kwam de eerste grote kans van de Encarnados. Oscar Cardozo kon bij een voorzet vanop rechts koppen, maar miste genoeg kracht om Cech te verontrusten. Aan de overkant probeerde Fernando Torres het voor Chelsea. Zijn volley ging echter hoog over doel. Vijf minuten voor de rust bereikte Kanu Meireles, maar die stuitte op de vuisten van Artur. Beide ploegen probeerden het nog met een aantal afstandsschoten, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. 

 Kalou glijdt openingstreffer binnen

Benfica kwam furieus uit de kleedkamer. Cardozo knalde op doel, maar stuitte op David Luiz die op de doellijn geposteerd stond. Chelsea probeerde er via Torres nog eens uit te komen, maar Kalou kopte over. Even opwinding wanneer een voorzet van Benfica tegen de arm van Terry ging. De bal ging echter niet op de stip. Chelsea counterde hard. Juan Mata trapte vanuit een scherpe hoek op doel, maar de bal belandde op de paal. De thuisploeg liet zich niet ontmoedigen, maar na 75 minuten slaagde Chelsea er toch in om te scoren. Torres ging de rechterflank af, bereikte Kalou en die gleed de bal simpel binnen. Benfica probeerde nog wel, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te maken. 

Chelsea mag een mooie 0-1-bonus de terugwedstrijd volgende week op Stamford Bridge aanvatten.