Jeremy Clarkson zit nooit verlegen om een straffe uitspraak en heeft het dit keer gemunt op metroseksuele mannen zoals David Beckham.

In een interview met de Britse tabloid The Daily Star maakt Clarkson duidelijk dat hij het niet begrepen heeft op mannen die zichzelf verzorgen: 'Hou mij buiten al die onzin. Ik wil niet ruiken naar een Duitser of een moeras: ik wil ruiken naar wat ik gegeten of gedaan heb', aldus Clarkson. 'Ik ben een man en parfum is voor vrouwen. Shoppen is voor vrouwen. Maar blijkbaar vinden sommige mannen het leuk hun tijd te verspillen met in de stad te lummelen, hun haar te laten knippen en stomme kleren te kopen'.

In een duidelijke sneer naar David Beckham en zijn onderbroekenlijn zegt Clarkson ook weinig respect te hebben voor voetballers: 'Ze hebben een scrotum, maar zijn eigenlijk geen mannen. Een echte man zou moeten nadenken als hij gedwongen wordt te kiezen tussen zijn kinderen verkopen aan een medisch experiment of een onderbroek passen. Onderbroeken passen is het vreselijkste dat een man kan overkomen'.