Strandzone Bloso-domein Hofstade niet langer gratis
Foto: *
Bloso handhaaft in zijn domein in Hofstade (Zemst) de drastische veiligheidsmaatregelen die vorig jaar genomen werden na enkele zware incidenten met jongeren in de paasvakantie. Het inkomgeld wordt vanaf de start van het nieuwe seizoen begin april evenwel enkel nog gevraagd voor de strandzone, die hiertoe omheind werd. De rest van het domein is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk.

 Meest opvallend vorig jaar was de invoering van een toegangstarief. De inkom voor inwoners van Zemst, Boortmeerbeek, Kampenhout en Steenokkerzeel bleef gratis. Daarnaast werd een tijdelijke afsluiting geplaatst rond het volledige domein, werd een identiteitscontrole ingevoerd voor alle bezoekers, werd het toezicht door een privébewakingsfirma en de inzet van de politie verhoogd en kwam er camerabewaking. Al deze maatregelen werden na afloop van het seizoen geëvalueerd met lokale overheden en middenveldorganisaties.

Van begin april tot eind september 2012 geldt voor de strandzone een inkomtarief van 5 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen. Alle bezoekers dienen tevens een identiteitscontrole te ondergaan. De strandzone is enkel gratis toegankelijk voor de inwoners van Zemst met wie het Bloso een samenwerkingsovereenkomst sloot voor de realisatie en uitbating van sportaccomodaties in het domein. Bij slecht weer kan Bloso beslissen de toegang gratis te maken.