Dominique Baeyens officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach
Dominique Baeyens Foto: VDB
Dominique Baeyens is vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van het Belgische mannen volleybalteam. Hij volgt Claudio Gewehr op, die na twee kwalificaties voor het EK zijn contract niet meer wou verlengen.

Baeyens was vijftien jaar lang trainer bij Roeselare, waarmee hij vijf landstitels mee veroverde. Zijn contract liep af bij de West-Vlaamse ploeg en werd na onderling overleg niet verlengd.                                                                                                                                        
'Toen de bond met het voorstel op de proppen kwam, heb ik niet lang moeten nadenken', aldus Baeyens. 'De nationale ploeg heeft veel talent en de afgelopen jaren is er een uitstekende basis gelegd. Dankzij een innoverende visie en de nodige investeringen moeten spelers bovendien niet meer overtuigd te worden om voor de nationale ploeg te spelen. Het team bezit een uitstekende mix van jonge en ervaren spelers. De kwalificatie voor het EK 2013 is zeker haalbaar'

De 56-jarige Brusselaar ondertekende een halftijds contract tot na dat EK. De Belgische bond nam wel een resultaatsverbintenis op in de overeenkomst. Als Baeyens er niet in de doelstelling slaagt, volgt er een evaluatie.