De directie van het Duitse farmaceutische bedrijf Merck heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad een intentie tot collectief ontslag aangekondigd van 27 bedienden in haar vestiging in Overijse. Daar werken in totaal 295 mensen.

De ontslagenen zijn allen medisch afgevaardigden. Dat is vernomen in vakbondskringen. Directie en vakbonden hebben al afspraken gemaakt om de onderhandelingen te starten.

Merck is een wereldwijde farmaceutische en chemische onderneming met 31.000 werknemers in 60 landen. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in het Duitse Darmstadt. Gezien de vele herstructureringen de afgelopen maanden bij farmaceutische bedrijven kwam ook dit collectief ontslag volgens vakbondssecretaris Marjan Willekens (LBC) voor het personeel niet geheel onverwacht.

Elders in de regio in en rond Brussel verhuist AstraZeneca medio 2012 haar marketingafdeling van Zaventem naar Londen, waardoor 160 jobs verdwijnen. Dit bedrijf schrapte eind vorig jaar ook al 80 jobs in haar vestiging in Ukkel. Bij GlaxoSmithKline (GSK) in Waver werden gisteren/maandag 45 ontslagen aangekondigd. Eind vorig jaar verdwenen ook bij Sanofi-Aventis in Diegem 86 jobs en kondigde Pfizer 167 ontslagen aan.