Drie Kortrijkse twintigers zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een steekpartij. Ze hadden met het slachtoffer op een afgelegen plek in Kortrijk afgesproken om een discussie over een meisje met de vuist te beslechten. De ruzie escaleerde toen de 22-jarige Hendrik V. twee keer met een mes uithaalde.

 De discussie tussen Hendrik V. en het 23-jarige slachtoffer draaide rond de ex van Hendrik V., die het nieuwe vriendinnetje van het slachtoffer was geworden. Beide kemphanen spraken op 12 mei 2010 af voor een confrontatie die het pleit tussen hen moest beslechten. Toen het slachtoffer op de afgelegen plek achter een winkelcentrum arriveerde, had V. al een vlindermes achter zijn rug open geplooid.

Toen het slachtoffer hem aanviel, begon hij er mee te zwaaien en stak twee keer, in de arm en in de long. Sibren D. (22) en Mathieu P. (25) hadden hun vriend Hendrik vergezeld. Toen ze zagen dat het slachtoffer in elkaar zeeg, zetten ze het op een lopen zonder hem te helpen. Daarom stonden zij terecht voor schuldig verzuim.

Hendrik V. kreeg twee jaar cel, waarvan zes maanden effectief, en een boete van 1.100 euro. Sibren D. moet een werkstraf van 75 uur uitvoeren, Mathieu P. kwam er met een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 550 euro vanaf.