Politie-inspecteur rijdt vrouw dood met 1,2 promille in zijn bloed
Foto: youtube
Op het Spaanse eiland Mallorca is een 64-jarige vrouw die aan het fietsen was, om het leven gekomen toen ze werd aangereden door een politiewagen. De bestuurder en zijn passagier, die op dat moment niet aan het werken waren, waren stomdronken en pleegden vluchtmisdrijf. Later konden ze allebei opgepakt worden door hun collega's.

De vrouw was samen met haar 69-jarige man zondagmorgen aan het genieten van een fietstocht tijdens hun vakantie op Mallorca. Maar daar kwam plots een einde aan. Een politiewagen probeerde het koppel in te halen, maar de vrouw werd abrupt van de weg gereden. Ze belandde tegen een boom en stierf voor de ogen van haar man. De bestuurder van de politiewagen stopte heel even, maar besloot om toch vluchtmisdrijf te plegen.

De politie kwam meteen ter plaatse en vernam van enkele getuigen dat beide fietsers reglementair aan het fietsen waren. Op basis van getuigenverklaringen ontdekten ze dat hun collega's verantwoordelijk waren voor het ongeval. Beide personen werden meteen gearresteerd. Op beelden is te zien dat de man met veel verdriet in de berm ging liggen naast zijn overleden vrouw.

Na onderzoek blijkt dat de bestuurder van de politiewagen een politie-inspecteur is en dat hij op het moment van het ongeval 1,2 promille in zijn bloed had en dat hij al een tijdje een drankprobleem heeft. Hij riskeert een celstraf van tien jaar.