Kwetsende tweets over Muamba kosten student 56 dagen celstraf
Patrice Muamba Foto: PN
Een student uit Wales is veroordeeld tot een celstraf van 56 dagen omdat hij op Twitter had gespot met Fabrice Muamba. De voetballer van Bolton kreeg tien dagen geleden een hartstilstand op het veld maar kon worden gered.

Onmiddellijk nadat Muamba in elkaar was gezakt op het terrein van Tottenham, stuurde de 21-jarige Liam Stacey via Twitter volgend bericht de wereld in: LOL ... Muamba. Hij is dood!!!'.

De tweet zorgde voor een stroom van verontwaardigde reacties door andere gebruikers van Twitter. De student beantwoordde er een paar met racistische verwijten. Enkele klachten van twitteraars leidden tot zijn arrestatie.

Voor de rechter in Swansea zei de student dat hij had gehandeld onder invloed van alcohol, maar dat leverde hem weinig begrip op. 'Ik heb geen andere keuze dan u te laten opsluiten. Dat is de enige juiste reactie na wat u heeft gedaan, klonk het.

Fabrice Muamba, een jonge Engelsman met Congolese roots, is ondertussen aan de beterhand. Volgens zijn club is zijn vooruitgang 'bemoedigend.'