Had schutter Toulouse nog een tweede medeplichtige?
Foto: EPA
De Franse inspecteurs onderzoeken de piste van een mogelijk tweede medeplichtige bij de schietpartijen in Toulouse en Montauban. Die mogelijk 'derde man' zou met de broers Merah kunnen deelgenomen hebben aan de diefstal van de scooter die Mohamed Merah gebruikte bij de moordpartijen die aan zeven mensen het leven kostten. Dat is vernomen van bronnen dicht bij het onderzoek.

De man is nog niet geïdentificeerd. Hij is misschien ook betrokken bij andere gebeurtenissen die aan de schietpartijen voorafgingen, zoals het kopen van motoraccessoires voor Mohamed Merah, of de pogingen om inlichtingen in te winnen over de manier hoe de chip gedesactiveerd kan worden waarmee een motorfiets bij diefstal gelokaliseerd kan worden.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft aan de televisiezenders intussen gevraagd om onder geen enkel voorwendsel de video's te verspreiden van de moordpartijen van Mohamed Merah. Al-Jazeera kreeg een USB-stick met daarop de daden zoals die door de seriemoordenaar zelf gefilmd werden. De Qatarese zender heeft nog niet beslist of ze de beelden zal verspreiden. Ook de families van de slachtoffers hebben aan de media gevraagd de beelden niet uit te zenden.