Kim Clijsters bereidt Wimbledon en Spelen voor op gras van Rosmalen
Foto: Photo News
Kim Clijsters is ingeschreven voor het grastoernooi van Rosmalen, dat plaatsvindt van 17 tot en met 23 juni. Dat maakte de Nederlandse organisatie bekend op de website van het WTA-toernooi.

'De Belgische Kim Clijsters, voormalig nummer één van de wereld, is bezig aan haar laatste jaar op het professionele tenniscircuit. Zij kiest voor Rosmalen om zich voor te bereiden op Wimbledon en de Olympische Spelen', zo staat er te lezen.

Vorig jaar door enkel gezakt

Clijsters was er ook vorig jaar bij in Rosmalen. Ze zakte toen tijdens haar wedstrijd van de tweede ronde door haar rechterenkel, waardoor de Limburgse een kruis moest maken over Wimbledon.

Ook nu kampt Clijsters nog maar eens met blessureleed. Na haar nederlaag vorig weekend tegen Yanina Wickmayer op het toernooi van Miami doken geruchten op dat ze aan een vervroegd afscheid zou denken, maar dat ontkende Clijsters maandag via Twitter.

Ook Stosur en Krajicek present

Naast Clijsters, die het toernooi van Rosmalen won in 2003, nemen ook de Australische Samantha Stosur (’s werelds nummer 5) en de Nederlandse Michaëlla Krajicek, winnares in 2006, deel aan het UNICEF Open.