De zes van Play-off 1: KV Kortrijk
Foto: BELGA
In de aanloop naar Play-off 1, die vrijdag van start gaat, lichten we elke dag één van de teams die zullen strijden om de titel door. Landskampioen Racing Genk beet de spits af, vandaag is het aan Kortrijk.

Troeven
Hein Vanhaezebrouck beschikt over vrij veel wisselmogelijkheden en gebruikt die ook gretig, zonder dat het spel daaronder hoeft te lijden. Kortrijk slikte een pak minder doelpunten dan Genk en amper meer dan AA Gent, Club Brugge of Standard. Met zijn te duchten organisatie en fanatiek thuispubliek moeten de Kerels dus in staat zijn om de topclubs in Play-off 1 voor schut te zetten. Kortrijk heeft bovendien de luxe zonder druk te spelen: eigenlijk is elk resultaat bonus bij een knap seizoen.

Zwaktes
Kortrijk heeft met voorsprong de minst productieve aanval van de top zes. Amper 39 doelpunten (versus 36 tegengoals): dat duidt erop dat de West-Vlamingen zelden veel overschot hebben en niet over een goalgetter beschikken. Veselinovic is de enige met een aanvaardbaar aantal goals voor een spits, maar zeker van zijn plaats is de Anderlecht-huurling niet. Geen enkel team zag al zo vaak spelers uitgesloten dan Kortrijk dit seizoen (8 keer). Ook dat moet bestierd worden.

Resultaten reguliere competitie:

Totaal: 51% (46 op 90)
Thuis: Met 30 op 45 was Kortrijk de zesde beste thuisploeg in eerste klasse.
Uit: 16 op 45. Slechts zes teams haalden buitenshuis meer punten dan Veekaa.

Alle resultaten in de competitie tegen ploegen uit PO1

Anderlecht-Kortrijk 2-0
Kortrijk-Anderlecht 0-1
Kortrijk-Club Brugge 2-1 Club Brugge-Kortrijk 2-1
Kortrijk-AA Gent 0-4
AA Gent-Kortrijk 3-1
Standard-Kortrijk 3-1
Kortrijk-Standard 2-0
Racing Genk-Kortrijk 3-2 Kortrijk-Genk 3-2

Resultaten vorige play-offs:

2010-2011
niet in Play-off 1

2009-2010
10 wedstrijden, 3x gewonnen, 1x gelijk, 6x verloren, 9 doelpunten voor, 13 doelpunten tegen, 10 punten