Regisseur 'The September Issue' plant nieuwe modefilm
'The September Issue' Foto: rr
R.J. Cutler, de regisseur die Anna Wintour en haar 'September Issue' eerder in beeld bracht, plant een nieuwe film. In 'Fabulous Nobodies' wordt het verhaal van Reality Nirvana Tuttle, een it-girl uit de laten jaren tachtig in New York, met de nodige stijl en dure designerkledij verteld.

Sinds 'Valentino: The Last Emperor' en 'The September Issue' bleven we wat op onze honger zitten, wat modieuze films betreft. Regisseur R.J. Cutler verhoorde onze gebeden en verfilmt de roman 'Fabulous Nobodies', uit 1989.

Lee Tulloch, de auteur van de roman, werkte ooit voor het modeblad Vogue Australia en stond aan het hoofd van Harper's Bazaar Australia om uiteindelijk in New York te belanden en er dit modeverhaal neer te pennen. 

Het boek vertelt het verhaal van Reality Nirvana Tuttle, die steevast aan de deur van de hippe club Less Is More resideert. Met haar verhaal parodieert Tulloch de trendy jaren tachtigmeisjes van New York, wiens leven op oppervlakkigheden en materialisme - u hoort ons al komen - is gebaseerd. We citeren Tuttle met 'Life is cruel to people who aren't fabulous': in deze prent staan mode, een dure smaak, vrouwelijke vriendschappen en het stadsleven in de late jaren tachtig centraal. Spek voor de bek van wie 'Sex and The City', 'Gossip Girl' en soortgenoten verslindt, lijkt ons.

Women's Wear Daily meldt nog dat regisseur Cutler ondertussen op zoek is naar een actrice die de modieuze rol van Nirvana Tuttle op zich kan nemen. De namen van Emma Stone en Blake Lively circuleren, maar worden voorlopig niet bevestigd.