'Popcorn is gezonder dan fruit'
Foto: shutterstock
Goed nieuws voor popcornfans, want hun favoriete gepofte snack blijkt bijzonder gezond te zijn volgens een nieuw Amerikaans onderzoek.

Volgens de wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania bevat een portie popcorn meer antioxidanten en vezels dan de meeste soorten fruit of groente. 'Popcorn is de perfecte snack', vertelt hoofdonderzoeker Joe Vinson. 'Het is het enige tussendoortje dat 100 procent volkoren is'.

Vooral de harde stukjes, die doorgaans tussen je tanden gaat zitten, bevatten een hoge concetratie polyfenolen, die de lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen en de verbranding in de cel vertragen.

Vinson waarschuwt echter dat de bereidingswijze van popcorn essentieel is: wanneer er te veel olie, boter, zout of suiker aan te pas komen, krijg je een ongezonde caloriebom. In plaats daarvan wordt aangeraden om de popcorn met kruiden smaak te geven. Vinson waarschuwt ook dat popcorn groenten en fruit niet kan vervangen in je eetpatroon omdat de snack niet dezelfde hoeveelheid vitamines bevat.