Anonieme briefschrijver dreigt spijkers te leggen op Ronde-parcours
Foto: Photo News
De 'nieuwe' Ronde van Vlaanderen roept nog steeds heftige reactie op bij sommige wielerfans, zeker nu Vlaanderens mooiste met rasseschreden nadert. Zo kreeg Marnic De Meulemeester, burgemeester van Oudenaarde waar de nieuwe aankomst ligt, vorige week een heuse dreigbrief.

'Eentje op mijn naam. Drie lijntjes slechts. Aan het lettertype te zien getikt op een oude schrijfmachine. Van iemand die van de Ronde houdt', relativeert De Meulemeester in de Gazet van Antwerpen. 

De briefschrijver in kwestie dreigt er concreet mee om spijkers op de nieuwe omloop te zullen strooien. De Muur van Geraardsbergen kent nog steeds veel aanhangers die al eerder aangaven zondag niet onopgemerkt voorbij te zullen laten gaan. 

De politie werd alvast op de hoogte gebracht en zal de komende dagen patrouilleren over het parcours. De dag zelf zal de organisatie natuurlijk zo weinig mogelijk aan het toeval overlaten om er alsnog een sportief feest van te kunnen maken,w ars van de controverse over de 'verdwenen' Muur van Geraardsbergen.