Kevin Huypens (22), de Antwerpenaar die acht maanden lang onterecht in de cel zat voor de moord op zijn vader, is van plan om minister vanJustitie Annemie Turtelboom (Open VLD) en een aantal magistraten voor de rechter te dagen.

Op 30 november 2007 werd autohandelaar Steven Huypens (39) koelbloedig afgemaakt teruggevonden bij een brand in zijn als kantoor dienstdoend chaletje op het terrein van P&S Cars, op de Turnhoutsebaan in Schilde. Eén kogel in het hoofd, één kogel in de rug.

Kevin werd op 12 december 2007, de ochtend na de begrafenis van zijn vader, uit zijn bed gelicht, urenlang ondervraagd en aangehouden op verdenking van moord. op 21 juli 2008 werd hij vrijgelaten. Kevin kwam te weten dat de echte moordenaar was gevat.

Een Duitser, Fred Wittig, die een waslijst aan misdaden op zijn cv heeft staan. Hij zit momenteel in Duitsland een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op een Turkse autohandelaar.

Jaarlijks eist een honderdtal ex-gevangenen een schadevergoeding omdat ze onterecht in voorhechtenis hebben gezeten, maar Huypens gaat dus nog een stap verder.