Wickmayer zonder pardon uitgeschakeld door Wozniacki in Miami
Foto: Photo News
Yanina Wickmayer (WTA-33) is er niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Miami te plaatsen. De 22-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 36 minuten met 7-6 (8/6) en 6-0 het onderspit delven voor de Deense Caroline Wozniacki (WTA-6), voormalig nummer een van de wereld en vierde reekshoofd op het hardcourt in Florida.

Wickmayer, die in de derde ronde Kim Clijsters (WTA-37) uitgeschakeld had, was tegen Wozniacki steeds op achtervolgen aangewezen, maar sleepte in de eerste set wel nog een tiebreak uit de brand. Ze deed dat door bij 6-5 verscheidene setpunten weg te werken op de service van haar tegenstandster. In de tiebreak leek Wickmayer op haar elan door te zullen gaan. De Belgische nam meteen drie punten voorsprong. Wozniacki werkte haar achterstand echter weg en haalde de set uiteindelijk na 71 minuten binnen. In de tweede set kon Wickmayer geen vuist meer maken. De 6-0 stond na amper 25 minuten op het bord.

In de kwartfinales ontmoet Wozniacki met Serena Williams (WTA-11) een andere ex-nummer een. De Amerikaanse plaatste zich eerder op de dag met een 7-5, 6-3 zege tegen het Australische zesde reekshoofd Samantha Stosur (WTA-5).