Het Mechelse gerecht heeft vrijdag bij verschillende huiszoekingen vier cannabisplantages ontmanteld. Acht verdachten werden betrapt tijdens het oogsten van zowat 500 plantjes in Kessel. De reeds verwerkte cannabis, ongeveer 25 kilogram, had een groothandelswaarde van zowat 100.000 euro. Zeven van de verdachten zijn intussen aangehouden. Er werden ook verschillende wagens, gsm's en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Dat meldt het parket van Mechelen.

 De huiszoekingen vonden onder meer plaats in Kessel, Begijnendijk en Aarschot. Het hele onderzoek draait rond een verdachte die een tijd geleden in het vizier van de federale politie kwam en op verschillende locaties aan cannabisteelt bleek te doen. De man in kwestie werd vrijdagmiddag in Kessel samen met zes 'knippers' en een chauffeur opgepakt tijdens het oogsten. De chauffeur is intussen opnieuw vrij, de zeven anderen werden zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Wat later werden in Aarschot nog eens meer dan 1.200 plantjes ontdekt in twee compartimenten van een loods. In Begijnendijk bleek zich eveneens een volledig voor cannabisteelt uitgeruste plantage te bevinden, maar die bevatte nog geen plantjes. Daar werd wel een negende verdachte opgepakt, maar die mocht later onder voorwaarden weer beschikken.

Bij de huiszoekingen werden naast de drugs en plantjes eveneens twee wagens in beslag genomen, naast 2.720 euro cash, 12 gsm's, een digitale weegschaal en verpakkingsmateriaal.