Aalst en Overijse zijn door ondernemersorganisatie Unizo bekroond met de prijzen 'Laureaat Ondernemende Stad' en 'Laureaat Ondernemende Gemeente'. Ze krijgen de prijs omdat ze via een innovatief project de lokale economie stimuleren.

Aalst viel in de prijzen met 'een duidelijke visie en dienstverlening op maat'. Er kwam een horecacoach, een economisch consulent en centrumcoördinator lokale economie, legt Unizo uit in een persbericht. "Het gaat niet om cliché-acties, maar om een structurele en integrale aanpak van het ondernemersbeleid", oordeelde de jury.

Ook de gemeente Overijse krijgt lof. 'Het kernversterkend handelsbeleid op de winkelgelegenheid in de stad, versterkt met specifieke acties, maakt de gemeente tot wat ze nu is: bruisend', luidt het. 'De grootste verdienste van het project is de zeer hoge participatie van de handelaars, een voorbeeld voor andere gemeenten.'

De prijzen zijn een initiatief van Unizo, in samenwerking met de VVSG, de koepelorganisatie van de Vlaamse gemeentebesturen en OCMW's, en de bank KBC. De zeskoppige jury stond onder leiding van Mark Suykens, directeur van de VVSG.