De combitickets voor Rock Werchter zijn bijna uitverkocht. Dat stelt de organisatie in een reactie op berichten als zou de ticketverkoop voor het festival dit jaar slabakken.

"Momenteel zijn er 62.500 van de 67.000 beschikbare combitickets verkocht. De 18.000 dagtickets voor zondag 1 juli zijn al even uitverkocht. Voor donderdag zijn er 7.100, voor vrijdag 12.500 en voor zaterdag 10.100 dagtickets verkocht. Onze statistieken tonen trouwens aan dat de ticketverkoop sneller gaat dan in 2010 en 2011," klinkt het in een persbericht.

De website Lifetoday.be pakte zaterdag uit met een opmerkelijke primeur: de site had de hand gelegd op gegevens over de ticketverkoop op de website Proximus Goformusic. Uit die cijfers zou blijken dat de voorverkoop van Rock Werchter veel trager verloopt dan organisator Live Nation laat uitschijnen. Dat de cijfers publiek zijn, zou bovendien – volgens Lifetoday.be – wijzen op een gebrek aan beveiliging op Proximus Goformusic.

Volgens de organisatie van het festival zijn de gegevens die Lifetoday kon inkijken echter niet up to date. "Proximus Goformusic en ticketpartner Tele Ticket Service betreuren het feit dat deze niet relevante of accurate informatie kortstondig vrijgegeven werd en hier door derden volkomen verkeerde conclusies werden uit getrokken die schade hebben toegebracht aan Rock Werchter."

Rock Werchter 2012 vindt plaats van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli in Werchter.