Awareness: muziek luisteren met oor voor je omgeving
Foto: essency
Naar muziek luisteren met een hoofdtelefoon blijft gevaarlijk als je op de openbare weg bent - je hoort veel slechter wat er rondom je gebeurt. Awareness voor iPhone past daar een mouw aan.

Deze app gebruikt de microfoon van je iPhone om omgevingsgeluiden op te pikken. Van zodra die een bepaald volume bereiken, en dus niet meer als 'achtergrondgeluid' wordt bestempeld, wordt het geluid dat door je oortjes schalt automatisch gedempt. Zo kan je met een iets geruster hart over straat wandelen/joggen/fietsen en toch naar je favoriete deuntjes luisteren. 

Ook wie op kantoor graag naar muziek luistert kan Awareness gebruiken. Het is mogelijk om geluid dat je microfoon oppikt te laten versterken en door je hoofdtelefoon te sturen. Zo kan je perfect een conversatie met een collega hebben zonder dat je telkens je hoofdtelefoon moet afzetten en zonder dat je het volume van je muziek standaard naar een fluisterniveau moet brengen. Als de app wordt ingeschakeld blijft ze actief in de achtergrond.

Awareness kost normaal 5,49 euro maar ligt door een actie van de Britse krant Daily Star on Sunday tijdelijk gratis in de App Store.