De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag een psychiater aangesteld die een 31-jarige leerkracht uit Hasselt moet onderzoeken. De man moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor grensoverschrijdende sms- en chatberichten naar vier minderjarige meisjes aan wie hij les had gegeven. Hij deed hen oneerbare voorstellen en bood hen aan om af te spreken zodat hij 'hen kon verwennen in zijn zeteltje'.

De rechtbank sprak nog geen vonnis uit maar wacht het deskundig onderzoek af. De rechtbank in Hasselt heropent op maandag 8 oktober de debatten.

De man verklaarde op de zitting dat hij in een virtuele wereld zat en dat het er in werkelijkheid toch nooit van gekomen zou zijn. De procureur vroeg de rechtbank eventueel een deskundige aan te stellen om de man te onderzoeken. De psychiater kan ook advies verstrekken over een eventueel te volgen behandeling.

De verdediging voerde aan dat de man psychisch labiel zou geweest zijn omdat op de school in Zonhoven, waar hij als wiskundeleraar actief was, zijn uurrooster danig door elkaar was gehaald. Hij voelde zich naar eigen zeggen misbegrepen en onrecht aangedaan.

Hij zocht zijn toevlucht in alcohol en in die periode van zwaarmoedigheid was hij over de schreef gegaan in de chatsessies met enkele ex-leerlingen. De feiten speelden zich af tussen einde mei en 10 oktober 2010.