Frans dorp overspoeld voor 'nieuwe Ark van Noah'
Foto: *
Bugarach, een klein Frans dorpje in de Pyreneeën, wordt dezer dagen overspoeld door aanhangers van 'new-age'-religies. Die geloven dat de wereld zal vergaan op 21 december en willen daarom de berg Pic de Bugarach bezoeken. Daar zitten namelijk aliens verscholen die de mensen in de buurt zouden redden op de dag van de Apocalyps.

Nu het einde van de wereld, zoals voorspeld door de Maya's, dichterbij komt, houden die religies verschillende bizarre rituelen. Eén daarvan is dus te zien aan de berg Pic de Bugarach. Tienduizenden aanhangers verzamelen er in het dorpje dat amper tweehonderd man telt. Velen blijven er zelfs in campers logeren.

Andere wereld

De religieuzen geloven dat aliens zich verscholen houden in de berg. Die ruimtewezens zullen dan op 21 december enkel de mensen helpen die zich in de buurt van de Pic bevinden. Hen zouden ze meenemen naar een andere wereld. Daarom wordt deze situatie al lachend vergeleken met de Ark van Noah.

De new agers zorgen wel voor de nodige overlast en daar is niet iedereen blij mee. De burgemeester heeft zelfs het leger ingeschakeld om het dorp af te schermen.