De Lijn nu ook op Android
Foto: ast
Een iPhone-app was er al een tijdje, en ook op Nokia-smartphones kan je sinds vorige week de dienstverlening van De Lijn raadplegen. Vandaag wordt ook de Android-app van busmaatschappij gelanceerd.

In de Android-app van De Lijn zit uiteraard een routeplanner, maar je kan de applicatie ook gebruiken om meer info op te vragen over de vertrektijden van een bepaalde lijn of een sms-ticket aan te schaffen.

Een route uitstippelen gaat erg vlot, en je kan ook van heel wat opties gebruikmaken, zoals de reisweg mailen of op Facebook posten, of meteen bekijken wanneer de laatste terugreis is. De reisinformatie is erg gedetailleerd, tot de wandelinstructies toe. Routes laten zich ook bewaren, zodat je ze later makkelijk weer kan opvragen.

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de app van De Lijn is goed uitgevoerd en behoorlijk compleet - je vindt er zelfs enkele tips voor busreizigers.

Wie de diensten van De Lijn slechts sporadisch gebruikt zal allicht minder snel een app als deze installeren. Voor hen is er ook nog de mobiele site m.delijn.be, maar dat blijft erg onpraktisch.