De Chinees-Maleisische schoenenkoning Jimmy Choo brengt deze lente hulde aan de 90-jarige interieurontwerpster Iris Apfel. De etnisch geïnspireerde sandaal die aan het stijlvolle oudje werd opgedragen kreeg de toepasselijke naam 'Iris'.

De schoenenontwerper wil met de schoen de excentrieke en unieke stijl van Iris Apfel onder de aandacht brengen. Daarom heeft het modehuis een kleurrijke sandaal met etnische invloeden gelanceerd, geïnspireerd op de etnische juwelen die Apfel karakteriseren. Een lederen, gevlochten band en de kleurrijke, Afrikaans aandoende details vooraan moeten de opvallende stijl van Iris verbeelden.

De 90-jarige Iris Apfel is een Amerikaanse zakenvrouw die carrière maakte als interieurontwerpster en zich in de loop der jaren als stijlicoon -  met gigantisch uitgebreide garderobe en opvallende bril - profileerde. Apfel leidde verschillende restauratieprojecten, waaronder projecten in het Witte Huis voor maar liefst negen verschillende presidenten.

In 2005 wijdde het Metropolitan Museum in New York een overzichtstentoonstelling aan Apfel, terwijl het kwieke oudje dit jaar nog als ambassadrice van het Amerikaanse cosmeticalabel M.A.C werd ingezet. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig