Tijdens de geruchtmakende overval vorig jaar op geldtransportbedrijf Brink's in Amsterdam, maakte de Scarface-bende 12 miljoen euro buit. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De overval op het filiaal van Brink's in Amsterdam-Zuidoost gebeurde in de vroege ochtend van 29 juni en ging met veel geweld gepaard. De daders drongen het pand binnen met explosieven. Later volgde een lange achtervolging door de politie, waarbij de criminelen met automatische wapens schoten. Nadat een van de twee vluchtauto's was gecrasht op de A2, kaapten de daders een andere auto.

Volgende week woensdag moet een verdachte van 28 voor de rechter verschijnen tijdens een pro-formazitting. De politie pakte hem in december op. In februari werd ook een man gearresteerd in Brussel. Justitie in Nederland heeft gevraagd om zijn overlevering, maar de verdachte heeft daar bezwaar tegen gemaakt. Het is nu wachten op een besluit van de rechter in België.

In oktober werd ook al een man opgepakt op verdenking van het voorbereiden van de overval, maar hij is weer op vrije voeten. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie kon niet zeggen of hij wel nog verdachte is.

De overval werd vermoedelijk gepleegd door zes man. Justitie heeft een flinke beloning uitgeloofd in verband met de zaak. De persoon die met de gouden tip komt, krijgt 15.000 euro.