Op het nationaal secretariaat van Vlaams Belang is vanmorgen een brief aangekomen met een verdacht wit poeder. De brief was gericht aan kopstuk Filip Dewinter en diens dochter Ann-Sofie. DOVO onderzocht de brief en liet weten dat het om een ongevaarlijk goedje gaat.

De vierde verdieping van het Madougebouw, waar het onthaal van de  partij gevestigd is, werd volledig ontruimd en verzegeld in  afwachting dat de Civiele bescherming de nodige onderzoeken heeft uitgevoerd.

Vermoedelijk heeft een en ander te maken met de recente campagne van Vlaams belang. An-Sofie Dewinter, dochter van, poseert daarin in in een open nikab, met daaronder een bikini. Met de slogan 'vrijheid of islam?' wil de partij vrouwen laten kiezen tegen islamisering.

De campagne 'Vrouwen tegen islamisering' wil 'een dam opwerpen tegen de vrouwonvriendelijke islam'.

Onder meer Sharia4Belgium haalden al zwaar uit naar de campagne. De organisatie noemde Filip Dewinter in een filmpje eerder al  ‘een pooier van zijn eigen dochter’. ‘Uw vader heeft u uitgekleed en afgebeeld voor heel België. Wij hebben u aangekleed zoals het hoort’, klonk het toen aan het adres van de dochter van de politicus.

De verdachte enveloppe werd meegenomen door de  veiligheidsdiensten en werd onderzocht door de Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) van het leger. De dienst liet weten dat de inhoud avn de ontvangen brief ongevaarlijk was.

Het is niet de eerste keer dat de partij dergelijke verdachte brieven toegezonden krijgt. Wel is het de eerste keer dat  een partijkopstuk en zijn dochter geviseerd worden.