Werknemer die naaktfoto's nam in gerechtsgebouw vrijgelaten
Foto: *
Het Gentse parket heeft de administratief medewerker, die een fotoreportage met twee naaktmodellen organiseerde in het Gentse gerechtsgebouw, maandagnamiddag vrijgelaten. De man werd niet voorgeleid maar het onderzoek loopt verder, zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

De foto's van de reportage zijn te zien op de sites van de modellen die deelnamen aan de fotoshoot. De man had volgens het parket van de vroegere rechtbankvoorzitter toestemming gekregen voor een artistieke fotoshoot in het gerechtsgebouw, maar niet voor naaktfotografie.

De verdachte werd zondagnamiddag opgepakt en bleef een nacht in de cel. Er loopt een strafrechtelijk opsporingsonderzoek waarin nagegaan wordt of er sprake is van openbare zedenschennis. De politie nam de computer en het fotomateriaal van de man in beslag, maar het parket geeft geen commentaar op het resultaat van de huiszoeking.

Het parket beschikte over 24 uur om de man eventueel voor te leiden voor de onderzoeksrechter, maar besliste om dat niet te doen. Dat betekent dat de man vrijgelaten werd en dat hij geen voorwaarden kreeg opgelegd.

Het strafonderzoek en het tuchtonderzoek worden wel voortgezet, zegt het parket. Het is nog niet duidelijk of de man terug aan de slag zal kunnen gaan op het parket.